Vanilyalı Poğaça Tarifi

Kullanılacak Malzemeler

Hamur İçin;
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
5 su bardağı un
1 tane yumurta akı (sarısı üzeri için kullanılacak)
2 paket vanilya 5 gram
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu 10 gram

Üzeri İçin
Susam
Yumurta sarısı

Vanilyalı Poğaça Yapılışı

Önce hamuru hazırlamak için gerekli olan un dışındaki malzemeleri içi çukur bir kap içinde iyice karıştırılır. Hazırlanan karışıma ölçüye kaçırmamak için yavaş yavaş un eklenip yoğrulur ve kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Poğaça hamurunun üzerini bez ile örterek 15 dakika kadar dinlendirmek için buzdolabına koyulur.

Buzdolabından çıkartıp poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde eşit parçalar kopartarak yuvarlanır. 40 tane kadar hamur bezesi çıkıyor. Hamura şeklini verilip poğaça yağlı tepsi fırını ya da yağlı kağıt fırın tepsisine aralarında hafif boşluk olacak şekilde yerleştirilir. Yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürüp susamdan bir tutam poğaçaların üzerine tek tek serpilir.

Daha önceden ısıtılan 175 derecelik fırına atılıp üzerleri kızarana kadar poğaçalar pişirilir. Pişirilen poğaça fırından çıkartılıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edilir. Dilerseniz içerisine peynir ya da zeytin de ilave edebilirsiniz. Tuzlu tarif olarak verilen poğaça da vanilya olması kafanızı karıştırmasın. Vanilya poğaçalara değişik ve harika tat veriyor. Hazırlanışı kolay olduğu için çay saatlerin de veya kahvaltılarda pratik ve enfes bir poğaça tarifidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu