Sultan Sarması Tarifi

Malzemeler

5 su bardağında süt

1.5 su bardağında toz şeker

1.5 kahve fincanında nişasta

1 türk kahvesi fincanında un

3 yemek kaşığında kakao

1 paket vanilin

50 gram margarin ya da tereyağı

Üzerine

1 paket krem şanti

1 su bardağında soğuk süt ya da su

Tabanına

Hindistan cevizi

Süslemek için mevsim meyveleri

Hazırlanışı

Tencereye un, toz şeker, süt, nişasta ve kakao konulur.

Tenceredeki malzemeler karıştırılıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.

Hazırlanan muhallebinin altı kapatılıp margarin ve vanilin eklenir.

Margarinin eritilmesi ve malzemelerin iyice karıştırılması lazım.

Büyük bir fırın tepsisi alınıp altı hindistan cevizi bol bol dökülür.

Muhallebi tepsiye eşit miktarda dökülüp yayılır ve soğuması için beklenir.

Bir kaba soğuk süt ve kremşanti alınıp iyice koyulaşana kadar çırpılır.

Muhallebi iyice soğuyunca üzerine kremşanti dökülüp yayılır.

Eğer muhallebiyi iyice soğutmadan kremşanti dökülürse kremşanti erir.

Ardından bıçakla uzun dilim olacak şekilde kesilir.

Bütün dilimlerin üstüne muz dilimleri yerleştirilir.

Bir kenarından tutulup rulo olarak sarılır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu