Sebzeli Şiş Kebap Tarifi

Kullanılacak Malzemeler

300 gram dana kuşbaşı et
2 adet kapya biber
2 adat orta boy patates
2 adet yemeklik yeşilbiber (tatlı)
10 adet çeri domates
2 adet uzun patlıcan
Baharatlar (tuz ve pul biber)
Sıvı yağ

Sos İçin Kullanılacak Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapımı

Öncelikle sebzeler iyice yıkanır ve kurumaya bırakılır. Bu arada etlerin yumuşak olması için bir tencere içerisinde etler haşlanır. Etler haşlandıktan sonra içerisine bir miktar sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Etlerin üzerine tuz ve pul biber eklenerek etler iyice harmanlanır. Etler baharatlar ile sotelenirken sebzeleri doğramaya geçilir. Sebzeler kuruduktan sonra küp şeklinde doğranarak bir kap içerisine alınır. Biberler de eşit miktarda doğranarak kabın içerisine alınır. Daha sonra çeri domatesler kesilerek ayrı bir kap içerisine alınır.

Bir tava içerisine sıvı yağ kızdırılır. Daha sonra sırası ile patates ve patlıcanlar tek tek kızartılır. Son olarak biberler de kızartılır. Kızartılan sebzelerin yağını çekmesi için bir tabak içerisine peçete serilir ve fazla yağları aldırılır. Çöp şişlerin sosu için ılık su ,salça, sarımsak ve baharatlar karıştırılır. Çöp şişlere çeri domates patates, patlıcan etler ve biberler sırası ile dizilir. Daha sonra çöp şişler bor cama alınır. Hazırlanmış olan salçalı sos çöp şişlerin üzerinde gezdirilerek 180 derecelik fırına verilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu