Rus Keki Tarifi

Kullanılan Malzemeler
Kakaolu hamuru için:
1 paket hamur kabartma tozu
2 adet yumurta
2 paket vanilya
450 gram elenmiş un
1 su bardağı toz şeker
40 gram kakao
250 gram oda sıcaklığında tereyağı

İç Harcı İçin
2 paket vanilya
4 adet yumurta
2 paket vanilyalı puding(toz olarak)
250 gram şeker
375 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 kilo yağsız süzme yoğurt

Rus Kekinin Yapılışı

İlk olarak kekimizin kakaolu hamurunu hazırlamak için derin bir kasenin içerisine kakao, hamur kabartma tozu ve unu ekleyin ve güzelce çırpın. Sonra içine diğer malzemeler olan vanilya, şeker ve oda ısısındaki tereyağını ekleyin. Kek hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru pişireceğiniz tepsinin içerisine yağlı kağıt serin. Hamurun 1/3’ünü bir kenara ayırıp geri kalanını tepsinin içerisine dökün ve tepsinin her tarafına eşit şekilde dağılmasına özen gösterin. Kekin ara katı için oda sıcaklığındaki tereyağını eritin. Bu arada fırını 180 dereceye getirip ısınmaya bırakın. Geniş bir kasenin içerisine yumurtaları, pudingi toz olarak, vanilyayı, süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip hiç topak kalmayana kadar kremayı çırpınız. Bu hazırladığımız kremayı daha önceden tepsiye serdiğimiz hamurun üstüne her yere eşit dağılacak şekilde yayın. Kenara aldığınız kakaolu hamurdan ufak ufak parçalar alıp en üstüne öylesine koyun ve hafifçe kremanın içerisine doğru bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Ve çıkınca servis edin. İsteğe göre kekin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu