Pekmezli Kurabiye Tarifi

Kullanılacak Malzemeler

1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Biraz un

İçi İçin;
1 adet rendelenmiş veya iyice ezilmiş elma
1 çay bardağı toz şeker
6-7 adet kuru kayısı
1 tatlı kaşığı tarçın

Dışı İçin;
1 tane yumurtanın akı
Göz kararı yetecek kadar fındık içi kırılmış
Pekmez

Pekmezli Kurabiye Yapılışı

Öncelikle kurabiyenin içi hazırlanır. Bunun için kayısılar ince ince doğranarak tavaya atılır ve üzerine elma, toz şekeri ve biraz da tarçın ilave edilerek iyice yumuşayana kadar karıştırılır. İyice yumuşadıktan sonra iç malzeme ocaktan alınır. Bir kabın içerisine margarin, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve yumurta sarısı ilave edilerek karıştırılır. Hamurun kıvamına tam olarak gelmesi için karıştırırken üzerine yavaş yavaş un serpilir ve hamur yavaş yavaş oluşur.

Hamur olduktan sonra öncelikle hamurdan ceviz küçüklüğünde parçalar koparılır. Daha sonra bu parçaların içerisi elle oyularak iç malzemeden biraz koyulup hamur kapatılır. Bu şekilde malzemeler birleştirildikten sonra kurabiyeler önce yumurta akına sonra da fındık içine batırılır ve kurabiyeler önceden yağlanılan tepsiye dizilir, 30 dakika pişirilir. Daha sonra fırından çıkan kurabiyelerin üzerine birer kaşık pekmez sürülür ve kurabiyeler kısa bir süre dinlendirildikten sonra servise hazır hale getirilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu