Misket Köfte Tarifi

Yapımı son derece basit ve oldukça lezzetli olan misket köfte tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Malkzemeler

½ kilo yarım yağlı dana kıyma

50 gram kuyruk yağı

2 dilim bayat ekmek

1 diş sarımsak

1 adet orta boy soğan

½ çay kaşığı kimyon, karabiber, köri, kekik ve kaya tuzu

1 tatlı kaşığı salça (mümkünse tatlı biber salçası)

1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

Soğanınızı rendenin ince kısmı ile rendeleyin ve suyunu iyice sıkın

Sarımsağı da ince şekilde rendeleyin

Kuyruk yağını da aynı şekilde rendeleyin ya da bıçak ile en ince şekilde doğrayın

Bayat ekmeklerinizi rondodan geçirin ve olabildiğince toz haline getirin

Daha sonra hazırladığınız tüm bu malzemeleri bir kaba boşaltın ve üzerine kıymanızı ekleyin

Salça ve tüm baharatlarınızı da bu karışıma ekleyin ve üzerine yumurta sarısını da boşaltın

İyice karıştırın ve kıyma ile tüm malzemelerin iyice karışıp bütünleştiğinden emin olun

Dilerseniz karıştırma işlemi esmasında üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı da dökebilirsiniz ama kesinlikle daha fazla olmamalı. Kıyma ve tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra harcı avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük misketler haline getirin

Misketlerin büyüklüğünü kendiniz belirleyebilirsiniz

Cevizden biraz daha küçük ebat istenilen lezzeti sağlayacaktır

Tüm kıymanızı bu ölçülerde misket haline getirdikten sonra 4-5 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın

Kızartılışı

Kızartılma esnasında yağ kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Çünkü etin kendi yağı ve karışıma kattığınız kuyrukyağı gerekli olan yağı zaten sağlayacaktır. Eğer harcınıza zeytinyağı da katmış iseniz istenilen ölçüde kıymanız zaten yağlı demektir. Köftenin yağda değil tavaya temas etmesi şekli ile kızartılmasının esas olduğu asla unutulmamalıdır. Bu tüm tavada yapılacak olan kızartmalar için geçerlidir. İster balık, ister et ve isterseniz de köfte olsun asla tavaya aşırı yağ koyulmamalı ve kızartılacak malzemenin kesinlikle tavaya temas etmesi sağlanmalıdır.

Köftelerinizi orta ateşte açtığınız ve 2 dakika kadar ısıttığınız tavaya boşaltınız. Yukarıda belirtildiği gibi tavaya asla yağ dökmeyiniz. Köftelerinizin her tarafının iyice kızarması için tavanızı ileri geri, sağa ve sola hareket ettirerek köftelerinizin tavada yuvarlanmasını sağlayınız. Bu şekilde köfteleriniz eşit şekilde pişecektir. Dört dakika kadar bu şekilde köftelerinizi kızarttıktan sonra servis tabağına boşaltınız.

Dört dakikadan daha fazla pişirilmesi köftelerinizin aşırı kuru olmasına yol açacaktır. Köftelerin içi sulu kalmalıdır. Eğer içine attığınız tüm malzemelerin tadını almak istiyorsanız asla aşırı kızartma yapmamalısınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu