Misket Köfte Tarifi

Yapımı son derece basit ve oldukça lezzetli olan misket köfte tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz.
Malkzemeler
½ kilo yarım yağlı dana kıyma
50 gram kuyruk yağı
2 dilim bayat ekmek
1 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
½ çay kaşığı kimyon, karabiber, köri, kekik ve kaya tuzu
1 tatlı kaşığı salça (mümkünse tatlı biber salçası)
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Soğanınızı rendenin ince kısmı ile rendeleyin ve suyunu iyice sıkın
Sarımsağı da ince şekilde rendeleyin
Kuyruk yağını da aynı şekilde rendeleyin ya da bıçak ile en ince şekilde doğrayın
Bayat ekmeklerinizi rondodan geçirin ve olabildiğince toz haline getirin
Daha sonra hazırladığınız tüm bu malzemeleri bir kaba boşaltın ve üzerine kıymanızı ekleyin
Salça ve tüm baharatlarınızı da bu karışıma ekleyin ve üzerine yumurta sarısını da boşaltın
İyice karıştırın ve kıyma ile tüm malzemelerin iyice karışıp bütünleştiğinden emin olun
Dilerseniz karıştırma işlemi esmasında üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı da dökebilirsiniz ama kesinlikle daha fazla olmamalı. Kıyma ve tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra harcı avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük misketler haline getirin
Misketlerin büyüklüğünü kendiniz belirleyebilirsiniz
Cevizden biraz daha küçük ebat istenilen lezzeti sağlayacaktır
Tüm kıymanızı bu ölçülerde misket haline getirdikten sonra 4-5 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın
Kızartılışı
Kızartılma esnasında yağ kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Çünkü etin kendi yağı ve karışıma kattığınız kuyrukyağı gerekli olan yağı zaten sağlayacaktır. Eğer harcınıza zeytinyağı da katmış iseniz istenilen ölçüde kıymanız zaten yağlı demektir. Köftenin yağda değil tavaya temas etmesi şekli ile kızartılmasının esas olduğu asla unutulmamalıdır. Bu tüm tavada yapılacak olan kızartmalar için geçerlidir. İster balık, ister et ve isterseniz de köfte olsun asla tavaya aşırı yağ koyulmamalı ve kızartılacak malzemenin kesinlikle tavaya temas etmesi sağlanmalıdır.
Köftelerinizi orta ateşte açtığınız ve 2 dakika kadar ısıttığınız tavaya boşaltınız. Yukarıda belirtildiği gibi tavaya asla yağ dökmeyiniz. Köftelerinizin her tarafının iyice kızarması için tavanızı ileri geri, sağa ve sola hareket ettirerek köftelerinizin tavada yuvarlanmasını sağlayınız. Bu şekilde köfteleriniz eşit şekilde pişecektir. Dört dakika kadar bu şekilde köftelerinizi kızarttıktan sonra servis tabağına boşaltınız.
Dört dakikadan daha fazla pişirilmesi köftelerinizin aşırı kuru olmasına yol açacaktır. Köftelerin içi sulu kalmalıdır. Eğer içine attığınız tüm malzemelerin tadını almak istiyorsanız asla aşırı kızartma yapmamalısınız.