Karanfil Nedir, Neye İyi Gelir

Antiseptik özelliğiyle bilinen karanfil, yemek sonrası ağzın ferahlaması ve kötü kokuların giderilmesi için birebir bir baharat. Ayrıca içeriğinde Omega 3 ve Omega 6 bulundurmaktadır. Latince ismi syzygium aromaticum olan karanfil, Latince isminden de anlaşılacağı üzere keskin ve hoş bir kokuya sahiptir. Neredeyse tüm ülkelerin mutfaklarında geniş bir yelpazede kullanılmaktadır.

Kullanım alanları nelerdir?

*Özellikle kışın yakalandığımız üst solunum yolları enfeksiyonu, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara şifa niyetine kullanılır.

*Yüksek ateş şikayetinde kişilerin yardımına koşar.

*Mideyi rahatlatır. Mide bulantısına karşı hafifletici özelliği bulunur.

*İshal olunması durumunda kullanılır. Dışkının normale dönmesini sağlar.

*Cilt üzerinde olumlu etkileri vardır. Yeterli ve düzenli tüketildiğinde cildi gençleştirici reaksiyon gösterir.

*Kan dolaşımının düzenlenmesine yardım eder.

*Kokulu yemekler yendiği zaman nefes tazelemek için kullanılır.

*Kolestrolü düzenler, kalbin dostudur.

*Afrodizyak etkisi olduğu yapılan araştırmalarla öne sürülmüştür. Bu anlamda cinsel isteği artırıcı özelliği vardır.

*Karanfil yağı eklem ve kas ağrılarının giderilmesinde kullanılır.

*Günümüzde fazla radyasyona maruz kalınması, ağır iş şartları gibi nedenlerle yorgunluk ve stres şikayetleri artmaktadır. İşte tam da bu noktada karanfil devreye girer. Stresle mücadele etmede yardımcıdır, yorgunluğu azaltıcı özelliği bulunur.

Karanfil çayı nasıl hazırlanır?

Siyah çay demlediğiniz zamanlarda tatlandırma amaçlı demliğin içine birkaç tane karanfil atabilirsiniz. Bunun yanı sıra karanfil çayını ayrı olarak da tüketebilirsiniz. Bir fincan su kaynatılır, içine 9-10 tane karanfil atılır ve kısık ateşte 5 dakika beklenir. Karanfil taneleri süzülmeden tüketilir. Her gün içmek önerilmemektedir. Haftada 2 kez tüketmek kararında olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu