Kabaklı Börek Tarifi

Kabaklı Börek

Kullanılacak Malzemeler
6 tane yufka

İç Malzemesi İçin
2 adet kuru soğan
1 kg yeşil kabak
Yarım demet dereotu
250 gram lor peynir
Tuz ve karabiber
3 ya da 4 yemek kaşığı sıvıyağ

Sos Malzemeleri
Tuz
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un

Üzeri İçin
2 yumurta sarısı
2,5 yemek kaşığı sıvıyağ

Kabaklı Börek Yapılışı

İlk önce kabaklar soyulur ve rendelenir. Soğanlar küçük şekilde doğranır ardından 4 yemek kaşığı yağ ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanların üzerine rendelenen kabaklar eklenir. Baharatları ve tuzu üzerine serpilir, kısık ateşte kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Suyunu çekince 5 dakika kadar kabaklar kavrulup kıyılan dereotları eklenip karıştırmaya devam edilir ve soğuması için bir süre bekletilir. Kabaklar ılıktan sonra peynirde ilave edip karıştırılır. Sosu için bir kabın içerisine sıvı yağ, un ve çok az miktarda tuz karıştırılır. Düz bir zemin üzerine yufkalardan bir tanesi serilip sosu her tarafına sürüp kabaktan yine az miktarda yufka içine pay edilir. Rulo yapmak için yufka kenarlarından iç kısma doğru katlanıp gül böreği yapar gibi kendi içine doğru sarıp büyük bir gül böreği yapıp yağlanan tepsinin tam ortasına yerleştirilir.

İkinci yufkaya da aynı işlem uygulanır ve tepsinin ortasındaki böreğin çevresine sarılır. Yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılıp böreğin üzerine sürülüp önceden ısıtılan 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu