Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı

Malzemeler

2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Arpa Şehriye
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur (1 su bardağı:200 ml)
2 Su Bardağından Biraz Fazla Tavuk Suyu (1 su bardağı:200 ml)

Hazırlanışı

İlk olarak iki yemek kaşığı sıvı yağ pilav tenceresine koyulur. Biraz ısınmasını bekledikten sonra iki yemek kaşığı arpa şehriyeyi ekleyip; şehriyeler hafif pembeleşene kadar çevrilir. Ardından iki yemek kaşığı tereyağı tencereye eklenip kısık ateşte yanmadan erimesi beklenir. Daha sonra bir su bardağı pilavlık bulgur tencereye ilave edilerek bir kaç tur çevrilir. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra iki su bardağı tavuk suyu ilave edilerek, istenilen miktarda tuz eklenir ve kısık ateşte bulgurların pişmesi beklenir( bulgurun yapısı ve kalitesine göre eklenecek tavuk suyu miktarı değişiklik gösterebilir). Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve on- on beş dakika kadar pilavın demlenmesi beklenir. Hazır olan pilav servis tabaklarına alınarak ikram edilir.

İyi Bir Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı İçin Püf Noktaları

.Güzel ve tane tane bir Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı hazırlamak için öncelikle seçilen bulgurun iyi kalitede olmasına özen gösterilmelidir
.Şehriyeleri kavururken yakmamaya dikkat edilmelidir
.Tereyağını eritirken yağı yakmamaya dikkat edilmelidir
.Daha iyi bir lezzet için tavuk suyu ile yapılmalı ve tavuk suyunu yavaşça çektirerek kontrol altında eklemelidir
.Pilavı pişirirken ocağın altını kısık ateşte sabitlemelidir
.Dinlendirme süresine dikkat edilmelidir

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu