Ada Köftesi Tarifi

Kullanılacak Malzemeler

Köfte için;
1 çay bardağı galeta unu
750 gram dana kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 şeker kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tane yumurta

Püre için;
5 adet patates – haşlanmış ve kabuğundan ayrılmış olmalı
3 su bardağı süt – hafif ılık olmalı
1 yemek kaşığı tereyağı

Ada köftesinin hazırlanışı

Öncelikle ada köftesini hazırlamaya soğanları rondodan geçirerek başlanır. Ardından biraz geniş bir kabın içerisine kıymayı koyulur ve üzerine 1 çay bardağı galeta unu, 1 tane yumurta, baharatlar ve tuz eklenip köfte kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edilir. Karışım köfte kıvamına geldikten sonra dinlenmeye bırakılır ve başka bir kap içerisinde köftenin içine koyulacak patates püresi yapılmaya başlanır.

Püreyi yapmak için kabın içerisine haşlanmış patatesler konulur. Daha sonra kolay yumuşaması için üzerine süt ilave edilerek patatesler güzelce ezilir. Daha sonra patatesin üzerine biraz tereyağı eklenip yoğurmaya devam edilir. Patates püresi kıvamına gelince yoğurma bırakılır. Fırının içerisine girebilecek bir cam kap içine pürenin yarısı güzelce yayılır ve daha önceden hazırlanmış olan limon tanesi büyüklüğündeki köfteler, patates püresinin üzerine belirli aralıklarla yerleştirilir. En son adımda ise geri kalan püre köftelerin üzerine dökülüp, cam kap fırının içine koyulur ve 180 dereceye ayarlanmış olan fırında pişirilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu